Haslev

Debat: Massakren på Skoleengen – sæson 3

Se billedserie

En af vores søde betænksomme elever i 6.klasse på Vibeengskolen skrev for 3 uger siden et læserbrev, hvor hun bad os voksne om at værne om insekternes levesteder, idet denne dyregruppe er ekstremt truet.

 

Skrevet af Lone Stæhr

I starten af sidste uge kørte jeg glad til skole, og nød synet af det mangfoldige liv i grøftekanterne langs Skoleengen. Jeg tænkte , at man måske i år havde taget vores ansvar seriøst. Men på  hjemvejen om eftermiddagen kunne jeg konstatere, at grøftekanterne ud mod Bråbyvej  var klippet helt væk.

Jeg trøstede mig med , at det så heldigvis kun var strækningen langs Bråbyvej, det var gået ud over. – Men glæden var kort: Næsten alt er nu raseret og ligner en livløs ørken.

Da jeg skrev “læserbrev Sæson 1”, fik jeg svar om at “det måtte handle om en lovpligtig grødebeskæring af  Troelstrupbækken”.- Det eneste område , som er nænsomt behandlet i år er sjovt nok strækningen langs Troelstrupbækken. Og der er slet ikke tale om grødebeskæring.

Sidste år , da jeg skrev ” Sæson 2″, fik jeg svar om at “bilisterne på Ringvejen har brug for at se, om små cyklister på cykelstien er på afveje”. Dette er ikke en mulighed, eftersom små cyklister ikke kører op af en fem meter stejl skrænt op til Ringvejen ( se billedet).

Et andet argument for at fortsætte med skamferingen var sidste år , at grøften hurtigt ligner sig selv. Men man behøver vel ikke at være professor i biologi for at vide , at døde sommerfuglelarver ikke bliver til sommerfugle,- og at blomster, der bliver hugget om, ikke sætter frø.

I går læste jeg et fint læserbrev fra Nelly Hagen i Faxe Ladeplads. Hun , og mange andre, deler min bekymring. Vi forstår ikke, hvorfor  man i “Byen i det Grønne”  holder fast ved håbløst indgroede vaner, til skade for mennesker og miljøet.

 

 

 

 

Kommentarer