Haslev

Åbent brev til Faxe Kommunes byråd

Nu er Haslev Museum forsvundet. Det var en historisk bygning, som havde betydet så meget for fremskridtets udvikling i Haslev, bl. a. engang med elektrisk strøm til byen.

Skrevet af Kjeld Nielsen, Formand for Lokalhistorisk Forening i Faxe Kommune

Jeg havde så en ide’ om, at det gamle posthus kunne bruges til museum, men fik det svar, at bygningen ikke kunne bruges, da vand, strøm og varme m.m. var fjernet. Museets genstande, som byens borgere havde leveret, skulle til det nye store museum i Faxe. Det er meget dyrt at indrette, ligesom det også hvert år bliver dyrt i drift med lys, varme osv. Jeg gjorde, hvad jeg kunne for at få museum i det nedlagte posthus, og det ville blive en langt billigere løsning.

Den dag Haslev Museums genstande skulle flyttes, blev jeg ringet op og spurgt om, hvad vi ville gøre med de genstande, som man ikke var interesseret i at få med til Faxe. Det var bl. a. den tidligere formand Preben Bækhaves model af herregårdsmejeriet Trifolium samt et landskab af Haslev by med små huse limet på en plade. Disse samt flere andre genstande fik jeg ved hurtig indsats kørt på lager med en flyttebil.

Nu vil jeg så hermed gerne spørge byrådet, om der er planer om, hvor disse genstande skal placeres, eller om de blot skal destrueres? Vil man blot glemme fortiden og kun tænke på fremtiden? Mit motto har altid været:”at der er ingen fremtid, hvis ikke der er en fortid.” Jeg håber, der kommer svar i pressen, så jeg ikke står med det alene.

Venlig hilsen

Levetoftevej 15
4690 Haslev

Kommentarer